Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowana wątróbka drobiowa

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 60 dag
mleko 200 ml
oliwa 50 ml
sok z cytryny 1 łyżka
Imbir mielony Prymat 1/2 łyżeczki
musztarda ostra 1 łyżeczka
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
cukinia 2 sztuki
boczek wędzony 50 chudy

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowana wątróbka drobiowa

Liście sałaty umyć , osuszyć.Wątróbkę umyć , usunąć , żyłki , tłuszcz itp. Zalać wątróbkę mlekiem i odstawić na pół godziny. Następnie wątróbkę osuszyć. Zrobić marynatę . Do oliwy dodać musztardę, przyprawę do drobiu, imbir mielony , sok z cytryny oraz sos chili z limonką i kolendrą. Składniki marynaty zmiksować , obtoczyć wątróbki w marynacie i odstawić do lodówki na 2 godziny. Boczek pokroić w plastry . Następnie wątróbki owijamy w plaster spinamy wykałaczkami . Grillujemy na średnio nagrzanym grillu. Młodą cukinię wymyć dokładnie pokroić w plastry. Skropić oliwą, oprószyć solą oraz białym pieprzem. Położyć na grillu i opiec z dwóch stron . Wątróbkę podajemy na liściach sałaty z grillowaną cukinią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

madzialena19 05.10.2016 19:21
Super danie.
goofy9 02.08.2012 23:46
ciekawe, takiej jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak