Sposób przygotowania

Margarynę utrzeć z cukrem i płynnym miodem na krem, następnie cały czas ucierając dodać jajka i porcjami przesianą mąkę wymieszaną z kakao, proszkiem do pieczenia i sodą na koniec do ciasta dodać posiekane orzechy, dokładnie wszystko wymieszać.
Formę (25 cm średnicy)wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą, przełożyć do niej ciasto.
Piec w temp. 180-190st do 50 min po upieczeniu ciasto wystudzić i wyjąć z formy, polać grubą warstwą lukru i posypać wiśniami.(ja miałam troszkę mało wiśni więc dodałam czereśnie)
Lukier:
Białko z wcześniej dokładnie umytego i sparzonego jajka utrzeć z sokiem cytrynowym i cukrem pudrem. Cukru dodajemy tyle, aby uzyskać gęsty, ale jeszcze lejący się lukier.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    smakowitości
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika78

    jakie pyszne jakie piękne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Ciasta z wiśniami zawsze smakują doskonale :)
  • 0
    p8230976
    Opublikowano

    monika141

    ślicznie wygląda i na pewno jest pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !