Sposób przygotowania

Do żaroodpornego naczynia wsypujemy 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej Jacobs, dodajemy 3 łyżeczki cukru, zalewamy 500 ml wrzącej wody. Doprawiamy ziarnem kardamonu roztartym w moździerzu i szczyptą świeżo startej kory cynamonowej. Tak przygotowaną kawę studzimy, następnie wlewamy ostrożnie do woreczka do lodów. Zamrażamy. Gdy kostki kawy są gotowe, wsypujemy je do szklanki i zalewamy zimnym mlekiem. Pycha!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Justyna87

    super na letnie dni
  • 1
    original
    Opublikowano

    eliza135

    jeszcze takiej nie piłam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    mniam, chetnie bym taka wypila

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !