Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Oponki z serka homogenizowanego

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serek homogenizowany 1/2 kg
mąka 1.5 szkl
jaja 4 szt
sól szczypta
smalec trochę

Przepis i sposób przygotowania na: Oponki z serka homogenizowanego

Kroki postępowania

1
Wszystkie podane składniki wyrób na gładkie ciasto które rozwałkuj na stolnicy oprószonej mąką.
Krok 1 - Oponki z serka homogenizowanego foto
2
z ciasta szklanką wykrawaj okręgi a kieliszkiem w środku każdego okręgu rób dziurkę.
Krok 2 - Oponki z serka homogenizowanego foto
3
oponki smaż na dobrze rozgrzanym smalcu na złoty kolor,odsącz i oprósz cukrem pudrem.
Krok 3 - Oponki z serka homogenizowanego foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tessinka 05.07.2012 08:34
Oponki...jak dawno ich nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak