Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto czereśniowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 250 g
cukier 200 g
jajko 5 szt
mąka 3 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
olejek waniliowy 2 łyżeczki
śmietana 1/2 szklanki
czereśnie 0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto czereśniowe

Kroki postępowania

1
Margarynę z cukrem rozpuszczamy i zostawiamy do przestygnięcia. Mąkę z proszkiem przesiewamy. Do przestudzonej margaryny dodajemy jajka i miksujemy. Do masy dodajemy mąkę i olejek a następnie dokładnie mieszamy.
Krok 1 - Ciasto czereśniowe foto
2
Połowę ciasta wylewamy na blachę i układamy na niej czereśnie. do drugiej części dodajemy śmietanę, mieszamy i wylewamy na czereśnie.
Krok 2 - Ciasto czereśniowe foto
3
Ciasto pieczemy w temperaturze 170 przez 45 min.
Krok 3 - Ciasto czereśniowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

traktorek 08.10.2012 18:00
smaczniutkie
Motorek 01.09.2012 09:42
smaczne
kuklik 01.08.2012 16:31
rewelka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak