Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica na zielono

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

siekany szczypiorek 1 łyżka
liście selera 1 łyżka
masło 2 łyżki
sól do smaku
natka pietruszki 1 łyżka
jajko 5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica na zielono

Masło rozpuścić na patelni . Jajka wiejskie wybić na miseczkę . Roztrzepać widelcem . Następnie wlać na roztopione masło . Dodać posiekany szczypiorek , natkę pietruszki , liście selera .Smażymy jajecznicę mieszając . Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Smażyć do chwili aż będzie jajecznica dobrze wypieczona.Z wiejskich jajek jajecznica o wiele lepszy ma smak.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

madzialena19 21.05.2013 20:29
Bardzo lubię jajecznicę.
Dariusz8 24.04.2013 23:43
Lubię taką jajecznicę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak