Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowa włoska pizza

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka na pizzę 2 szkl
mleko 1 szkl
drożdże 10 g
cukier 1 łyżeczka
sól 0,5 łyżeczki
oliwa 1 łyżka
Dodatki:
cebula 1 szt
szynka 15 dag
pieczarki 15 dag
papryka czerwona 1/2 szt
ser żółty 25 dag
sos boloński 4 lyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Domowa włoska pizza

Mleko delikatnie podgrzać, dodać cukier, drożdże i wymieszać.Garować 10-15 min. Mąkę zmieszać z rozczynem, solą,oliwą i zagnieść ciasto. Przykryć ściereczką i odstawić w cieple miejsce na ok. 1 godz. Po tym czasie rozwalkować ciasto, ulożyć na posmarowanej tłuszczem blasze i posypać skladnikami. (porcja na dużą blaszkę piekarnika)
Cebulę i szynkę pokroić w kosteczkę a pieczarki w półplasterki. Wszystko to przesmażyć na patelni. Ciasto posmarować sosem, na to wylożyć dodatki z patelni, paprykę pokrojoną w drobną kosteczkę iposypać serem startym na tarce o dużych oczkach. Piec w temp. 220 stopni przez 10-15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 11.06.2013 07:48
świetny przepis
Dorota59 26.11.2012 19:58
smaczna
Magdalena1110 09.10.2012 21:08
ekstra
maciek7 07.08.2012 19:47
pycha
msmariusz 04.07.2012 16:48
bardzo lubię taką

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak