Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

płoć smażona po wędkarsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

płoć 1/2 kg.
cebula
mąka 4 łyżki
olej 1 szkl.
sól i pieprz
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: płoć smażona po wędkarsku

ryby sprawić dokładnie umyć oprószyć solą i pieprzem,do miski włożyć talerzyk do góry dnem i układać warstwami cebulę pokrojoną w plasterki,kawałki listków laurowych i ryby na wierzchu zakończyć warstwą cebuli,przykryć i odstawić najlepiej na noc.Następnego dnia oczyścić ryby z przypraw obtaczać je w mące i smażyć na mocno rozgrzanym głębokim oleju tak aby były chrupiące z obu stron,podawać bezpośrednio po upieczeniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wojt@s
Wojt@s 04.07.2013 22:46
super, muszę sam spróbować
Wafelek2601 17.12.2012 20:05
Pyszna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak