Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mizeria w wersji light: po węgiersku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórek 1 sztuka
cebula 1 sztuka
ocet winny 2 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Mizeria w wersji light: po węgiersku

Ogórki myjemy, obieramy, kroimy w cienkie plasterki. Cebulę obieramy, kroimy w kosteczkę. Do miski wrzucamy pokrojone ogórki i cebulę. Mieszamy, lekko solimy i pozostawiamy na ok. pół godziny. Po tym czasie dodajemy ocet, pieprz i ewentualnie sól, dokładnie mieszamy. Mizerię wstawiamy do lodówki, a tuż przed podaniem oprószamy słodką papryką. Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JaPaqc 24.07.2012 19:32
zupełnie nie znana mi wersja mizerii
Zdzisław 21.07.2012 15:15
inna odmiana dla mizerii, wygląda smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak