Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młode ziemniaczki z mizerią i cukinią w panierce

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki młode 1,5 kg
cukinia
zielona cebulka
ogórki 1 kg
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
jajko 2
olej do smażenia
śmietana 400 ml
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Młode ziemniaczki z mizerią i cukinią w panierce

Zeimniaki dokładnie wyszorować i ugotować
Cukinię pokroić na plasterki i zanużać w jajku roztrzepanym z kucharkiem a następnie obtoczyć w bułce tartej i smażyć na śrdenim ogniu na złoty kolor z obu stron.
Ogórki zetrzeć na największych oczkach, przyprawić solą i pieprzem, odstawić na 20 minut, następnie dodać śmietanę i wymieszać.
Cebulkę posiekać i posypać nią ziemniaki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 09.07.2012 11:03
uwielbiam panierowaną cukinię :)
foczka-ks 04.07.2012 16:57
smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak