Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruszonka do ciast

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 szklanka
cukier 1/2 szklanki
masło 1/2 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Kruszonka do ciast

Kroki postępowania

1
Do naczynia wsypujemy mąkę oraz cukier i na tarce o grubych oczkach ścieramy twarde, wyjete z lodówki masło.
Krok 1 - Kruszonka do ciast foto
2
Wszystkie składniki łączymy ze soba rozcierając je dokładnie ręką.
Krok 2 - Kruszonka do ciast foto
3
Wstawiamy ja do lodówki, aby ciasto stwardniało i rozkruszamy na placka ok. 15 minut przed końcem pieczenia. Kruszonki wystarczy na całą dużą blachę.
Krok 3 - Kruszonka do ciast foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 11.01.2013 11:42
dobra kruszonka często decyduje o smaku ciasta
Justyna/Dzastus 06.08.2012 15:02
uwielbiam ja
mirosława4 05.08.2012 22:02
extra
Wafelek2601 13.07.2012 08:17
Super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak