Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Napój miętowo-arbuzowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

świeża mięta 5 gałązek
woda 1 litr
arbuz 30 dkg
miód 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Napój miętowo-arbuzowy

Kroki postępowania

1
Gałązki mięty oczyścić, umyć, połamać, przełożyć do garnka, zalać wodą, zagotować, zostawić pod przykryciem do ostygnięcia.
Krok 1 - Napój miętowo-arbuzowy foto
2
Jak napar z mięty ostygnie, wyjąć z niego gałązki i liście.
Krok 2 - Napój miętowo-arbuzowy foto
3
Arbuza obrać, usunąć z niego pestki, pokroić na mniejsze kawałki i przełożyć do dzbanka miksera.
Krok 3 - Napój miętowo-arbuzowy foto
4
Do arbuza dodać miód i bardzo dokładnie zmiksować.
Krok 4 - Napój miętowo-arbuzowy foto
5
Zmiksowanego arbuza przelać do naparu z mięty i dokładnie wymieszać. Gotowy napój podawać schłodzony.
Krok 5 - Napój miętowo-arbuzowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 27.08.2012 07:31
koniecznie muszę wypróbować
Andysz 24.08.2012 08:08
pysznie :)
ziutula
ziutula 04.07.2012 18:02
na upał i po imprezce jest ekstra..
GOSIA18 04.07.2012 16:44
dobry na upalne dni
aginaa 04.07.2012 16:37
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak