Sposób przygotowania

Jabłka obieramy ze skórki i kroimy w cienkie plasterki. Ciasto francuskie układamy w formie do tart. spód obsypujemy dwoma łyżkami brązowego cukru, układamy na nim plasterki jabłek, najbliżej siebie jak się tylko da, wykorzystujemy wszystkie plasterki jakie mamy. Posypujemy je dowolna ilością cynamonu i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na ok. 30 minut.

Po tym czasie wyciągamy ciasto z piekarnika, osypujemy kolejnymi dwoma lyżkami cukru, układamy kilka plasterków masła i piekarnik przełączamy na opcje grill, żeby zarumienić cukier, a masło całkowicie się rozpuściło.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dzikowiec

    Prosta i smaczna - takie uwielbiam!
  • 1
    original
    Opublikowano

    paula99926

    rewelacyjna!
  • 1
    original
    Opublikowano

    paula99926

    rewelacyjna!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Cukiereczek13

    uwielbiam szarlotke ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !