Sposób przygotowania

Mąkę i proszek przesiac przez sito i posiekac z margaryną. Dodać pozostałe składniki na ciasto i zagnieść. Rozłożyc na blachę. Piec ok. godziny.
Jabłka obrać, wyciąc gniazda nasienne i zetrzec na tarce o grubych oczkach. Przełozyc do garnka i ugotowac razem z galaretką. Rozłozyć na upieczone ciasto.
Polewa- tłuszcz rozpuścić na małym ogniu, dodać miód i bakalie. Podgrzewając wymieszać. Gdy przestygnie wylac na masę jabłkową.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Michaś

    pycha
  • 0
    dsc05018
    Opublikowano

    Pietruszka

    troszkie trzeba się napracować, ale warto. Ciasto wygląda bardzo smakowicie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !