Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik ze skórka pomarańczową

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółtko jajek 5
budyń waniliowy 1
cukier 2 szklanki
skórka pomarańczowa 0,5 szklanki
Ciasto:
margaryna 10 dkg
mąka 1 szklanka
cukier 4 łyżki
twaróg 1,5 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik ze skórka pomarańczową

Twaróg zmielić. Utrzeć mikserem aż będzie puszysty. Dodać żółtka cały czas ucierając- po jednym. Następnie wsypac cukier i budyń waniliowy. Wszystko razem zmiksować. Dodac skórkę i wymieszać. Margarynę, makę i cukier puder zarobić na ciasto. Rozwałkować i pociąć na paski. Ser wylać do brytfanki,a na nim ułożyć paski ciasta. Piec przez około półtorej godziny, pod koniec piekarnik można przełączyć na sam spód, aby ciasto się nie spiekło, a ser od spodu się dopiekł.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak