Przepis i sposób przygotowania na: Makowiec z szachownicą
Margarynę posiekac z mąka i cukrem oraz proszkiem do pieczenia. Rozwalkowac i rozłożyc paski ciasta na maku.
Piec ok. godziny. Po upieczeniu posypac cukrem pudrem.
mak | 0,5 kg |
cukier | 1 szklanka |
bakalie | 0,5 szklanki |
białko | 4 |
powidła | |
Ciasto: | |
margaryna | 100 g |
mąka | 1,5 szklanki |
cukier puder | 0,5 szklanki |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
Polewa: | |
margaryna | 0,5 kostki |
mleko | 0,5 szklanki |
cukier | 3 łyzki |
kakao | 2 łyżki |
wiórki kokosowe |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: