Sposób przygotowania

Dzień wcześniej fasolę wsypać (oddzielnie) do garneczków, zalać wodą, zagotować i odstawić na parapet. Z porcji, włoszczyzny, przypraw zgotować wyśmienity rosołek, w międzyczasie obrać ziemniaczki, pokroić w kostkę, ćwikłę umyć, pokroić na 8mm kawałeczki. Do gotowego rosołu dodać ziemniaczki, odcedzone fasolki, posiekaną ćwikłę, boczek pokrojony w kostkie,mięso z porcji, pokrojoną w kosteczkie włoszczyznę i kostki wołowe. Gotować do miękkości fasoli (ziemniaki mogą się rozgotować). Dodać zakwas, zabielić śmietaną i włala :) Podawać posypane obficie natką i koperkiem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    parysek10

    ciekawa nazwa
  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    śmieszna nazwa :) rozumiem, że ćwikła z pęczkach to po prostu młode buraczki?
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Pożywna zupa.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ewa6274879

    dużo się tu dzieje a nazwa bardzo przyciągająca ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwona32

    smaczne smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !