Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot agrestowo- wisniowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

agrest 0,5 kg
woda 1 l
wiśnie 1 szklanka
cukier 4 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot agrestowo- wisniowy

Agrest umyć i obrać z szypułek. Wrzucic do garnka i zalac wodą. Wiśnie wydryloac i również wrzucić do gotującego się kompotu. Gotować aż owoce puszczą sok i będą miękkie. W zależności od tego jak słodkie są owoce należy posłodzić. U mnie wystarczyły 4 płaskie łyżki cukru. Owocowy kompocik wspaniale smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno w gorące dni. Jeśli ktoś nie lubi owoców w szklance kompot powinno się odcedzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

daria2911 04.07.2012 14:18
pyszny, też ostatnio robiłam
parysek10 04.07.2012 13:29
ależ to musi być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak