Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

plauszki z ziemniaków

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1/2 kg
jajko 2 sztuki
mąka 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: plauszki z ziemniaków

Ziemniaki myjemy, obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Dokładnie ugniatamy tłuczkiem. Dodajemy mąkę i wbijamy jajka. Wyrabiamy na jednolitą masę. Gdyby ciasto było zbyt luźne możemy dodać trochę mąki. Gotowe ciasto formujemy w rulonik i kroimy w plasterki. Smażymy na patelni na gorącym tłuszczu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

szajba2 25.03.2011 16:05
też lubię uszki
stokrotka 02.02.2011 18:19
mniam
Barbara55 12.01.2011 15:51
placuszki czy paluszki?
kielcok1 10.01.2011 15:09
oryginalna nazwa
rakow2
rakow2 14.11.2010 15:48
czasem robię
strzelec02 04.10.2010 21:18
Smaczne muszą być.
krzyniu1984 13.08.2010 13:37
pyszne!
Ewa111 27.05.2010 12:32
a ja dodaję do ciasta drobno pokrojony szczypiorek
Kate131 26.05.2010 08:17
tez takie robie:)
cukiereczek 08.05.2010 15:04
Ja też bym dodała przyprawę do ziemniaków Prymat. W ten sposób wydobędzie się głębie smaku.
Marta98 05.05.2010 22:30
ja bym jeszcze dodała Przyprawę do ziemniaków PRYMAT
iwa643 02.05.2010 09:53
dodaje troche mąki kartoflanej są delikatniejsze
IlonaAlbertos 23.04.2010 01:42
Jaki tłuszcz będzie najlepszy do smażenia? Olej, czy smalec?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak