Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie kapuśniaczki

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 2
pieczarki 0,5 kg
cebula 2
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie kapuśniaczki

Cebule drobno pokroić i zarumienic na oleju. Dodać drobno pokrojone pieczarki. Razem usmażyć. Kapuste wygotować, aby była mniej kwasna. Ostudzić i pociąć na drobne kawałeczki. Przełożyc na patelnię razem z piecarkami. Doprawić do smaku sola i pieprzem. Dusić kilka minut razem pod przykryciem z liściem i zielem.
Ciasto rołożyć na brytfance i pociąc na kwadraty. Na każdy z nich nałożyc farsz i zawinąć. Piec ok. 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak