Sposób przygotowania

Porzeczki czerwone i czarne mieszamy razem (nie musi ich być pół na pół), płuczemy i wkładamy do słoików. Do litrowych dajemy po trzy łyżki cukru na słoik do mniejszych mniej,zalewamy owoce z cukrem wrzątkiem po czym gotujemy jeszcze około 15minut na małym ogniu. Po wyciągnięciu kładziemy słoiki do góry dnem,zimne słoje zanosimy do spiżarki lub w jakieś inne chłodne miejsce. Polecam,kompot jest wspaniały:)

Komentarze

  • 3
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    daria2911

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    parysek10

    świetnie smakuje prosto z lodówki :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    plocia

    Właśnie mam porzeczki i szukam jakiegoś przepisu na kompot.
  • 2
    original
    Opublikowano

    jozefinach

    Musi być pyszny.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    ooo jak dawno takiego nie piłam, wpadnę na szklaneczkę :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !