Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brokuły w panierce

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4
Kurczak panier do drobiu Prymat
sól do smaku
olej do smażenia
brokuły 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Brokuły w panierce

Brokuły dokładnie myjemy. Do garnka wlewamy wodę, lekko ją solimy i dodajemy brokuły. Odgotowujemy około 15min, tak by były na pół miękkie. Nastepnie odsączamy je. Na patelni rozgrzewamy olej. Jajka roztrzepujemy w miseczce, do drugiej wsypujemy panierkę. Kawałki brokuł najpierw moczymy w jajku a potem obtaczamy w panierce. Kładziemy na dobrze rozgrzany olej. Smażymy na złoty kolor z każdej strony. Jeśli są mało słone dosalamy do smaku. Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wlicka 11.07.2013 22:50
bardzo dobre!
ALAGOR 27.11.2012 23:00
też tak robię - smakowe
Andysz 09.07.2012 07:39
pyszne są;)
Pietruszka 04.07.2012 14:59
super
parysek10 04.07.2012 14:33
jeszcze nigdy nie robiłam takich, ale zapowiadają się wyśmienicie.
Aleksandraa 04.07.2012 14:20
ciekawy przepis :)
anja3107 04.07.2012 11:41
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak