Sposób przygotowania

Brokuły dokładnie myjemy. Do garnka wlewamy wodę, lekko ją solimy i dodajemy brokuły. Odgotowujemy około 15min, tak by były na pół miękkie. Nastepnie odsączamy je. Na patelni rozgrzewamy olej. Jajka roztrzepujemy w miseczce, do drugiej wsypujemy panierkę. Kawałki brokuł najpierw moczymy w jajku a potem obtaczamy w panierce. Kładziemy na dobrze rozgrzany olej. Smażymy na złoty kolor z każdej strony. Jeśli są mało słone dosalamy do smaku. Smacznego!

Komentarze

  • 3
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Aleksandraa

    ciekawy przepis :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    parysek10

    jeszcze nigdy nie robiłam takich, ale zapowiadają się wyśmienicie.
  • 1
    dsc05018
    Opublikowano

    Pietruszka

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    Andysz

    pyszne są;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ALAGOR

    też tak robię - smakowe
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    wlicka

    bardzo dobre!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !