Sposób przygotowania

Dymkę posiekać razem ze szczypiorkiem. Marchew obrać, zetrzeć na tarce. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju. Mięso włożyć na patelnię i podsmażyć aż całe będzie brązowe. Dodać marchew oraz oraz dymkę (bez szczypiorku). Podlać kilkoma łyżkami wody. Wymieszać i dusić razem pod przykryciem przez 10 min. Farsz zdjąć z ognia, dodać posiekany szczypior z dymki, ostudzić. Pojedyncze arkusza papieru ryżowego zanurzać po kolei na pół minuty w letniej przegotowanej wodzie. Położyć na desce aby napęczniały i zmiękły. Na środku arkusza rozłożyć porcję nadzienia. Nadzienie przykryć dwoma przeciwległymi brzegami ciasta i ciasno zrolować. Następnie obsmażyć je z obydwu stron na złoty kolor na rozgrzanym oleju.

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    podobają mi się

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !