Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z kokosową wkładką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 sztuk
cukier 3/4 szklanki
mąka ziemniaczana 1/2 szklanki
mąka pszenna 1/2 szklanki
kakao 3 łyżki
olej 2 łyżki
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
białko 4 sztuki
cukier 3/4 szklanki
wiórki kokosowe 20 dag
mąka pszenna 3 łyżki
budyń śmietankowy 1 opakowanie
cukier 1/2 szklanki
mąka ziemniaczana 1 łyżka
mleko 1,5 szklanki
masło 1 kostka
adwokat 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z kokosową wkładką

Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia i kakao. Jajka wybić, oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę, cały czas ubijając dodać cukier i żółtka. Wmieszać przygotowaną mąkę i olej. Ciasto wylać do blaszki, piec ok. 35 minut. Wystudzić.

Przygotować ciasto kokosowe. Białka ubić na sztywną pianę dodać cukier, wmieszać wiórki i mąkę. Piec 20-30 minut.

Zagotować połowę mleka w pozostałym rozprowadzić budyń, mąkę ziemniaczaną i cukier. Ugotować budyń i wystudzić. Zmiksować z masłem. Na koniec dodać alkohol.

Upieczone i wystudzone ciasto przekroić na połowy. Podzielić na połowy też masę budyniową.
Połowę masy wyłożyć na część ciasta kakaowego. Na masę położyć ciasto kakaowe i resztę masy.
Przykryć ciastem kakaowym i polać polewą lub dowolnie udekorować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 01.08.2012 15:02
pyszne
parysek10 04.07.2012 14:35
urocza dekoracja
Katarzyna87 04.07.2012 11:25
mniam
Cukiereczek13 04.07.2012 11:24
pychotka ;)
Sylwia29 04.07.2012 10:15
Też takie robię !;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak