Sposób przygotowania

Paprykę obrać, umyć, pokroić w słupki. Tak samo robimy z marchewką. Na plastrach mortadeli układać przygotowane warzywa, można oprószyć ziołami. Zwinąć mortadelę. Spiąć wykałaczką.
Na patelni rozgrzać trochę tłuszczu położyć przygotowane roladki i opiekać. Można też podlać trochę wodą, albo bulionem i dusić ok. 5 minut. Gdy woda odparuje można ponownie podsmażyć.
Podawać z ketchupem albo ulubionym sosem.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    O o widzę , że smaczne danie może być z mortadeli . Ja nigdy nie kupowałam tej kiełbasy. Teraz skuszę się spróbować - z warzywami .
  • 0
    img_20160310_110707
    Opublikowano

    Hanna5

    bardzo oryginalne, a te warzywa będą miękkie?
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    może wyprobuje
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    SYLKA

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !