Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mortadela z warzywami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mortadela 6-8 plastrów
papryka czerwona 1/2 sztuki
papryka zielona 1/2 sztuki
marchew 1 sztuka
cukinia kilka słupków
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mortadela z warzywami

Paprykę obrać, umyć, pokroić w słupki. Tak samo robimy z marchewką. Na plastrach mortadeli układać przygotowane warzywa, można oprószyć ziołami. Zwinąć mortadelę. Spiąć wykałaczką.
Na patelni rozgrzać trochę tłuszczu położyć przygotowane roladki i opiekać. Można też podlać trochę wodą, albo bulionem i dusić ok. 5 minut. Gdy woda odparuje można ponownie podsmażyć.
Podawać z ketchupem albo ulubionym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SYLKA 05.09.2012 16:38
super
andrzej10 03.09.2012 17:40
może wyprobuje
Hanna5 04.07.2012 11:44
bardzo oryginalne, a te warzywa będą miękkie?
halina17 04.07.2012 10:45
O o widzę , że smaczne danie może być z mortadeli . Ja nigdy nie kupowałam tej kiełbasy. Teraz skuszę się spróbować - z warzywami .

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak