Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szczupak duszony w piwie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piwo 1/2 l.
masło 1 łyżka
śmietana 1/3 szkl.
mąka 1,5 łyżki
natka pietruszki 1/2 pęczka
olej
jabłka 3 szt.
cytryna
cukier 1 łyżka
sól i pieprz
Goździki całe Prymat 4 szt.
szczupak 1 średni

Przepis i sposób przygotowania na: szczupak duszony w piwie

szczupaka sprawić dokładnie umyć pokroić na dzwonka skropić sokiem z cytryny i na chwilę odstawić w chłodne miejsce,po chwili natrzeć solą i pieprzem i ponownie na chwilę odstawić.Obtaczać w mące i kłaść na rozgrzany olej smażyć na złoty kolor z każdej strony,osuszyć nadmiar tłuszczu na papierowym ręczniku i układać w płaskim naczyniu.Jabłka obrać umyć wydrążyć środki i pokroić na plasterki a następnie układać je na usmażonej rybie,wlać piwo,dodać goździki,przykryć i dusić na małym ogniu ok.20min.Śmietanę wymieszać z mąką i cukrem zagęścić sos dodać masło i dusić ok.10min.rybę wykładać na półmisek polać sosem i posypać posiekaną natką pietruszki.Podawać z ziemniakami z wody i surówką lub z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 26.02.2014 16:02
świetna ryba
Motorek 18.07.2013 15:40
smaczna rybka
caralajna 29.05.2013 08:28
brzmi intrygująco, na pewno ciekawie smakuje
Wacław 06.04.2013 09:49
musiało być b.pysznie
Wafelek2601 04.08.2012 11:02
oj, lubię szczupaka, a taki duszony w piwie musi być super.
adelajda 05.07.2012 19:28
bardzo apetyczny szczupaczek !!
Rafał10 04.07.2012 09:19
mniam, jak ja dawno nie jadłam szczupaka... Twój przepis brzmi mega smacznie !!
msmariusz 03.07.2012 23:48
bardzo dobra i droga
stokrotka 03.07.2012 23:11
świetna rybka
agunesu 03.07.2012 23:01
jeszcze nie jadlam szczupaka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak