Sposób przygotowania

szczupaka sprawić dokładnie umyć pokroić na dzwonka skropić sokiem z cytryny i na chwilę odstawić w chłodne miejsce,po chwili natrzeć solą i pieprzem i ponownie na chwilę odstawić.Obtaczać w mące i kłaść na rozgrzany olej smażyć na złoty kolor z każdej strony,osuszyć nadmiar tłuszczu na papierowym ręczniku i układać w płaskim naczyniu.Jabłka obrać umyć wydrążyć środki i pokroić na plasterki a następnie układać je na usmażonej rybie,wlać piwo,dodać goździki,przykryć i dusić na małym ogniu ok.20min.Śmietanę wymieszać z mąką i cukrem zagęścić sos dodać masło i dusić ok.10min.rybę wykładać na półmisek polać sosem i posypać posiekaną natką pietruszki.Podawać z ziemniakami z wody i surówką lub z pieczywem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agunesu

    jeszcze nie jadlam szczupaka :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    świetna rybka
  • 1
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    bardzo dobra i droga
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    mniam, jak ja dawno nie jadłam szczupaka... Twój przepis brzmi mega smacznie !!
  • 0
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    bardzo apetyczny szczupaczek !!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    oj, lubię szczupaka, a taki duszony w piwie musi być super.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    musiało być b.pysznie
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    brzmi intrygująco, na pewno ciekawie smakuje
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczna rybka
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    świetna ryba

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !