Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka marynowana z buraków i papryki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 3 kg
cebula 1,5 kg
papryka czerwona 1,5 kg
ocet 10 % 1 szklanka
olej roślinny 1 szklanka
cukier 1 szklanka
sól do smaki
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka marynowana z buraków i papryki

Buraki obrać, ugotować i zetrzeć na grubej tarce. Cebule obrać i też zetrzeć na tarce. Paprykę dokładnie umyć, usunąć nasiona i zetrzeć na tarce. Gotową marynata będziemy zalewać sałatkę. Wymieszać wszystkie składniki, nałożyć do słoików i zalać marynatą. Dobrze zakręcone słoiki gotujemy 40-50 minut. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 04.07.2012 14:58
Warto ją robić.
dianix 03.07.2012 20:49
robię bardzo podobną

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak