Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biszkopt

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 2,5 łyżki
mąka ziemniaczana 2,5 łyżki
jaja 3 sztuki
cukier 3/4 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: biszkopt

Kroki postępowania

1
oddzielić żółtko od białka.
Białka ubić na sztywno dodać cukier dalej ubijać dodać żółtka,
gdy cukier będzie dobrze rozbity dodać przesianą mąkę i proszek.

piec 25- 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 1 - biszkopt foto
2
wyciągnać z blaszki biszkopt aby odparował
Krok 2 - biszkopt foto
3
gotowy biszkopt który zawsze wychodzi wysoki
Krok 3 - biszkopt foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andrzej10 14.09.2012 12:36
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak