Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Trukawkowe ciasto

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mrożone truskawki 1 kg
kostka margaryny lub masła 1
cukier 6
budyń 2 szt.
żółtko jajek 2 szt.
jajko 6 szt.
cukier puder 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Trukawkowe ciasto

Zrobić biszkopt z 6 jajek.
MASA TRUSKAWKOWA:
Truskawki rozpuścić w garnku i odlać OK. jedną szklankę soku które wypuściły.
Dodać 6 łyżek cukru, chwilę smażyć, następnie dodać wymieszane w soku budynie, zagotować i wystudzić.
Żółtka utrzeć z 1 łyżeczką cukru pudru i połączyć z utartym masłem, następnie połączyć z masą truskawkową.
Biszkopt przekroić wyłożyć masą i położyć drugą część biszkoptu, ozdobić lukrem z cukru pudru i soku truskawkowego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak