Sposób przygotowania

Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać 1/2 szkl. cukru, margarynę, 4 żółtka i przesiekać razem, szybko zagnieść ciasto, zawinąć w folię i wstawić do zamrażalnika na około 30 minut. W tym czasie wydrylować czereśnie, zasypać 2 łyżkami kisielu żurawinowego i odstawić. Białka ubić z 4 łyżkami cukru na sztywną pianę, na koniec dodać resztę kisielu żurawinowego i ponownie dokładnie wymieszać. Ciasto wyjąć z zamrażalnika. Formę wysmarować masłem i posypać delikatnie mąką. 3/4 ciasta wyłożyć na okrągłą formę na dno, wyłożyć czereśnie, na to ubitą pianę z białek i zetrzeć 1/3 ciasta na wierzch. Całość posypać płatkami migdałowymi. Wstawić do nagrzanego do 160°C piekarnika i piec około 40 minut. Smacznego!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Kekerboom

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    mufinka79

    Ciasto wyśmienite, polecam :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    foczka-ks

    ładnie i smacznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Świetne ciasto i jak pysznie wyglada:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    mniam, pyyyychota !
  • 0
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    po prostu poezja!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    po prostu poezja!!!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    pyszny deser:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    JOANNA16

    pyszne ciacho
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ppaulina

    Świetne ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !