Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybki dżem z czarnej porzeczki

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czarna porzeczka 2 kg
cukier żelujący 2 opakowania
sok z cytryny 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Szybki dżem z czarnej porzeczki

Porzeczki umyć, oberwać z gałązek i przebrać. Włożyć do garnka. Wymieszać dokładnie z cukrem żelującym, wstawić na gaz i zagotować. Gotować 3 minuty. Dodać sok z cytryny, który nada ładny kolor i poprawi walory smakowe. Nakładać gorący dżem do umytych i wyprażonych słoików. Zakręcić i odwrócić do góry dnem na 5-10 minut. Nie trzeba pasteryzować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 15.07.2012 19:31
Ciekawa jestem smaku tego dżemu
foczka-ks 03.07.2012 23:58
super
mufinka79 03.07.2012 19:01
Polecam, nie pleśnieje, zachowuje więcej witamin, ma piękny kolor, i nie trzeba pasteryzować.
Kekerboom 03.07.2012 18:58
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak