Sposób przygotowania

Porzeczki umyć, oberwać z gałązek i przebrać. Włożyć do garnka. Wymieszać dokładnie z cukrem żelującym, wstawić na gaz i zagotować. Gotować 3 minuty. Dodać sok z cytryny, który nada ładny kolor i poprawi walory smakowe. Nakładać gorący dżem do umytych i wyprażonych słoików. Zakręcić i odwrócić do góry dnem na 5-10 minut. Nie trzeba pasteryzować.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Kekerboom

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    mufinka79

    Polecam, nie pleśnieje, zachowuje więcej witamin, ma piękny kolor, i nie trzeba pasteryzować.
  • 1
    original
    Opublikowano

    foczka-ks

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Ciekawa jestem smaku tego dżemu

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !