Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

makaron z pomidorami i ziołami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron 250 gram
pomidory bez skóry 0,5 kg
cebula dymka ze szczypiorkiem 2 sztuki
czosnek 3 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: makaron z pomidorami i ziołami

Makaron, najlepiej świderki lub rurki gotujemy według przepisu na opakowaniu.
Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na oleju. Pomidory sparzamy i obieramy ze skórki, kroimy w kostkę i dodajemy do podsmażonej cebulki, dusimy aż pomidory będą miękkie. Przyprawimy solą, pieprzem i ziołami oraz dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek.
Do masy pomidorowej dodajemy wcześniej ugotowany makaron i dokładnie mieszamy.
Można posypać startym żółtym serem.
Danie idealne na upalny letni dzień.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 04.07.2012 09:26
uwielbiam takie makaroniki!
Pietruszka 03.07.2012 21:31
super
Kekerboom 03.07.2012 18:59
pycha
treonina 03.07.2012 17:38
fajne proste i szybkie danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak