Sposób przygotowania

Makaron, najlepiej świderki lub rurki gotujemy według przepisu na opakowaniu.
Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na oleju. Pomidory sparzamy i obieramy ze skórki, kroimy w kostkę i dodajemy do podsmażonej cebulki, dusimy aż pomidory będą miękkie. Przyprawimy solą, pieprzem i ziołami oraz dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek.
Do masy pomidorowej dodajemy wcześniej ugotowany makaron i dokładnie mieszamy.
Można posypać startym żółtym serem.
Danie idealne na upalny letni dzień.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    fajne proste i szybkie danie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kekerboom

    pycha
  • 0
    dsc05018
    Opublikowano

    Pietruszka

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    uwielbiam takie makaroniki!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !