Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z nutką curry

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 500 gram
pieczarki 250 gram
cebula 1 sztuka
papryka 1 strąk
olej do smażenia
Przyprawa curry orientalna Prymat do smaku
sól do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
mąka pszenna 2 łyżki
Ziele angielskie całe Prymat 3 kulki
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z nutką curry

Rozpoczynamy od pokrojenia mięsa w kostkę (ok. 1cm na 1 cm). Podsmażamy na niewielkiej ilości oleju (najlepiej w dość wysokiej patelni), a następnie solimy i pieprzymy. Po chwili dodajemy umyte i pokrojone w plasterki pieczarki, pokrojoną w kostkę cebulę oraz paprykę. Dusimy pod przykryciem na niewielkim ogniu. W razie potrzeby można podlać wodą. Po ok. 15 minutach dodajemy liście laurowe i ziele. Dolewamy wody, by sosu było więcej. Całość dusimy do miękkości warzyw i mięsa,pamiętając o podlewaniu wodą. Przyprawiamy papryką ostrą (ok. pół łyżeczki), curry (trochę więcej niż pół łyżeczki), w razie potrzeby solą. Na koniec zaprawiamy mąką i wyjmujemy liście laurowe. Podajemy z kaszą, ryżem lub makaronem. Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

staropolanka5 04.07.2012 00:12
suoer przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak