Sposób przygotowania

Marynatę najlepiej jest przygotować dzień wcześniej, by schab mógł poleżeć w lodówce przez całą noc. Kroimy mięso na kilka kotletów, rozbijamy na średnią grubość. Każdy kawałek smarujemy z obu stron oliwą, a następnie mieszanką przypraw do marynaty. Dno pojemnika plastikowego lub próżniowego smarujemy oliwą, a następnie układamy kolejno: 2 plastry cebuli, 2-3 kotlety (w zależności od wielkości pojemnika), liście laurowe, cebulę i od nowa, aż do wyczerpania składników. Pojemnik szczelnie zamykamy i wkładamy do lodówki (najlepiej na całą noc, chociaż po 2-3 godzinach też są dobre). Następnego dnia panierujemy (roztrzepane jajko - bułka tarta) i smażymy na smalcu bądź oleju. Smacznego!

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !