Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowe w marynacie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 500 gram
jajko 1 sztuka
Majeranek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
olej do smażenia
cebula 1 sztuka
Czosnek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
Liść laurowy suszony Prymat 4 sztuki
Sól ziołowa jodowana Prymat 1 łyżeczka
oregano 1/2 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowe w marynacie

Marynatę najlepiej jest przygotować dzień wcześniej, by schab mógł poleżeć w lodówce przez całą noc. Kroimy mięso na kilka kotletów, rozbijamy na średnią grubość. Każdy kawałek smarujemy z obu stron oliwą, a następnie mieszanką przypraw do marynaty. Dno pojemnika plastikowego lub próżniowego smarujemy oliwą, a następnie układamy kolejno: 2 plastry cebuli, 2-3 kotlety (w zależności od wielkości pojemnika), liście laurowe, cebulę i od nowa, aż do wyczerpania składników. Pojemnik szczelnie zamykamy i wkładamy do lodówki (najlepiej na całą noc, chociaż po 2-3 godzinach też są dobre). Następnego dnia panierujemy (roztrzepane jajko - bułka tarta) i smażymy na smalcu bądź oleju. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka91 03.07.2012 18:33
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak