Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa koperkowa babci lucyny

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulion 6 szkl
koper garść
włoszczyzna pęczek
śmietana 3 łyżki
mąka 2 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa koperkowa babci lucyny

Kroki postępowania

1
Włoszczyznę umyj,obierz i zalej ją gorącym bulionem,gotuj do miekkości,wyjmij z bulionu,drobno posiekaj i znowu włóż do bulionu.
Krok 1 - Zupa koperkowa babci lucyny foto
2
Koper umyj.drobno posiekaj i wrzuć do gotującej się zupy.Do zupy dodaj także mąką wymieszaną ze śmiętaną oraz przyprawy do smaku.
Krok 2 - Zupa koperkowa babci lucyny foto
3
Zupę można urozmaicić podając ją np z ryżem,lanymi kluskami a nawet makaronem.
Krok 3 - Zupa koperkowa babci lucyny foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mati13 03.07.2012 20:18
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak