Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto lane do zup

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko szt
mąka szkl
sól szczypta
woda trochę

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto lane do zup

Kroki postępowania

1
z podanych składników zarób twarde ciasto dolewając nie duzo wody.Wstaw ciasto na minimum 30 minut do lodówki.
Krok 1 - Ciasto lane do zup foto
2
po wyjęciu z lodówki zetrzyj ciasto na tarce o dużych oczkach.
Krok 2 - Ciasto lane do zup foto
3
ciasto wrzucaj do gotującej się zupy i gotuj az stanie się miękkie
Krok 3 - Ciasto lane do zup foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 21.01.2014 12:24
coś, jakby zacierka, ale ucierana na tarce :)
SmacznaPyza 09.02.2013 20:29
miało być ciasto lane a potem okazuje się, że twarde do ścierania...
suzana 03.07.2012 19:38
takie nie bardzo lane...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak