Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka myjemy, kroimy w kostkę. Podsmażamy na łyżce oleju, dodajemy sól, pieprz i 1 łyżeczkę curry. Po chwili, gdy kurczak stanie się biały, dodajemy umytego i pokrojonego w półplasterki pora. Podlewamy wodą, zmniejszamy gaz, przykrywamy. Dusimy ok. 15 minut (oczywiście sprawdzamy, czy mięso jest uduszone i miękkie). Po tym czasie dodajemy więcej curry (wg uznania, ja dodałam jeszcze ok. 1,5 łyżeczki) i zaprawiamy śmietaną. Podajemy z ryżem. Smacznego!!!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MagdaeM

    super
  • 0
    th23
    Opublikowano

    ttrytka

    pięknie
  • 0
    original
    Opublikowano

    JaPaqc

    apetyczny skład

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !