Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielony kurczak curry w porowym składzie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 500 gram
por (biała część) 3 sztuki
sól do smaku
Przyprawa curry orientalna Prymat do smaku
olej do smażenia 1 łyżka
śmietana 18 proc 2 łyżki
ryż 1 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Zielony kurczak curry w porowym składzie

Pierś z kurczaka myjemy, kroimy w kostkę. Podsmażamy na łyżce oleju, dodajemy sól, pieprz i 1 łyżeczkę curry. Po chwili, gdy kurczak stanie się biały, dodajemy umytego i pokrojonego w półplasterki pora. Podlewamy wodą, zmniejszamy gaz, przykrywamy. Dusimy ok. 15 minut (oczywiście sprawdzamy, czy mięso jest uduszone i miękkie). Po tym czasie dodajemy więcej curry (wg uznania, ja dodałam jeszcze ok. 1,5 łyżeczki) i zaprawiamy śmietaną. Podajemy z ryżem. Smacznego!!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JaPaqc 25.07.2012 21:34
apetyczny skład
ttrytka 04.07.2012 00:24
pięknie
MagdaeM 03.07.2012 15:52
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak