Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grochówka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

KOSC WEDZONA 1 nie za duża
sól do smaku
kostka rosołowa 2 szt
boczek wędzony 150 g
cebula 1 szt
czosnek 3 ząbki
podwawelska 1 długa
Liść laurowy suszony Prymat 2 listki
majeranek 1 łyzka
przyprawy
groch 2 łuskany

Przepis i sposób przygotowania na: grochówka

z kości soli i kostki rosołowej robimy wywar gotujemy około 1 godziny

do wywaru dodajemy grochu który prędzej moczymy około 1,5 godziny w wodzie
boczek kiełbasę i cebulę smażymy na patelni trochę zarumienić
następnie dodać do wywaru całość gotować doprawić liściem laurowym majerankiem przyprawami
Gotowac na wolnym ogniu kosztowac groch czy jest miekki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak