Sposób przygotowania

Białko ubić z cukrem na sztywną pianę, orzechy włoskie rozdrobnić, a następnie połączyć z ubitymi białkami.
Na papierze cukierniczym narysować kółka, łyżką ułożyć na nich bezę, a następnie piec 10-15 minut w temperaturze 150ºC. Po upieczeniu wystudzić.
Żelatynę rozpuścić w zimnej wodzie. Jajka utrzeć z cukrem, dodać serek mascarpone i kawę. Całość wymieszać, a następnie dodać rozpuszczoną żelatynę i ubitą śmietanę. Dno tortownicy wyłożyć papierem cukierniczym, tortownicę wypełnić przygotowaną masą i odstawić na 4 godziny do lodówki.
Zastygnięty krem ułożyć na krążku bezy, przykryć drugim krążkiem i podawać.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ewka1978

    na pewno pyszne
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    bezy?
  • 1
    original
    Opublikowano

    eliza135

    ciekawy przepis
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    nie samowicie pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    AGNIESZKA144

    smakowicie wygląda i zapewne bardzo smaczne
  • 0
    dsc_1104
    Opublikowano

    Aleksandra/Olcia

    musi byc pyszne,super wygląda
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    AGNIESZKA144

    fajny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    słodkości w moim guście

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !