Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane pieczarki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 30 dag
sól
pieprz
cebula 1/2 szt.
natka pietruszki
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat
odrobina curry i papryki czerwonej
pieczarki 8 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane pieczarki

Pieczarki obieramy, odcinamy nóżki i myjemy. Przekładamy na sitko, żeby wyschły. Do mięsa dodajemy jajko, przyprawy, drobno posiekaną cebulę i pietruszkę. Wyrabiamy mięso jak na kotlety mielone. Farszem napełniamy każdą pieczarkę. Układamy na blasze do pieczenia lub w prodiżu. Na wierzch można posypać koperkiem. Pieczemy około godziny, do momentu kiedy pieczarki będą miękkie i puszczą nieco soku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caroline1983 18.06.2011 17:05
Lubię takie pieczarki :)
gusia1000 22.12.2010 00:38
Lubie je i polecam.
ewelinapac 10.08.2010 00:05
muszę je zrobic
loren83
loren83 26.07.2010 09:12
Ja też jadłam i są smaczne
Jolanta40 18.07.2010 10:58
jadłam już takie, są świetne
Natalia/tubisiek 11.07.2010 08:02
pyszne są!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak