Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Letni dziki obiadek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż dziki 1 woreczek
marchewka 1 szt
szczypior
sól
olej rzepakowy
jajko 2 szt
cebula czerwona
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Letni dziki obiadek

Na patelni rozgrzewamy 1 łyżeczkę oleju rzepakowego .Cebulę czerwona kroimy w plasterki cieniutkie i podsmażamy na oleju ,dodajemy starta na tarce duże oczka marchewkę . Podsmażamy chwilę . Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu . PO ugotowaniu dodajemy na patelnie. doprawiamy sola pieprzem i przyprawą magi do smaku . Dodajemy posiekany szczypior. Nakładamy na talerze. Jajka smażymy bez tłuszczu i układamy na ryżu .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SylwiaMagdaSabin 04.09.2012 19:40
super
ElizaT 04.07.2012 23:26
Smaczne!
iwa643 03.07.2012 07:36
polecam na letni obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak