Sposób przygotowania

Kapustę poszatkuj.
W dużym garnku zagotuj wodę, lekko ją osól i gotuj kapustę do miękkości.
W tym czasie wędzonkę pokrój w kostkę i mocno obsmaż na patelni.
Miękką kapustę odcedź.
W małym słoiczku przygotuj dressing: sól, pieprz, ocet, 2-3 łyżki przegotowanej wody, cukier i majeranek. Dokładnie wymieszaj i połącz z kapustą. Na koniec posyp kapustę chrupiącą wędzonką i polej wytworzonym tłuszczem.
Zamieszaj.
Kapusta przyrządzona w ten sposób świetnie smakuje jako dodatek do obiadu.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    ooo jak dawno nie jadłam, pycha !
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    fajna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !