Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kompot z jeżyn

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jeżyny 400 gram
cukier 100 gram
czerwone wilno 1/2 szklanki
skórka cytrynowa 1/2 sztuki
woda 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: kompot z jeżyn

Zagotować dwie szklanki wody z cukrem, cukrem waniliowym (do smaku) oraz sokiem i skórką z cytryny. Ostudzić. Jeżyny przebrać, przekroić w pół i ułożyć w wazie. Ostudzony syrop wymieszać z winem, zalać owoce i schłodzić w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

parysek10 03.07.2012 11:12
chętnie napiłabym się takiego chłodnego kompotu
Rafał10 03.07.2012 09:19
taki kompocik może być dobry na chłodniejsze dni :)
zielonamorelka 03.07.2012 00:25
z takim kompotem jeszcze się nie spotkałam:) może pora wyruszyć na jeżyny:D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak