Sposób przygotowania

Kaszę ugotować na sypko w wodzie z dodatkiem łyżeczki warzywnej przyprawy, dokładnie odsączyć i wymieszać z trzema łyżkami margaryny. Pieczarki oczyścić, cienko poszatkować i skropić sokiem z cytryny, odstawić na 15 minut. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na pozostałym tłuszczu, dodać pieczarki i dusić do miękkości na małym ogniu. Mięso obrać ze skórki i oddzielić od kości, pokroić w kostkę, dodać do cebuli razem z kaszą i ziołami. Wymieszać na małym ogniu, ewentualnie doprawić.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Jak na śmietnik to zapowiada się pysznie:)
  • 0
    img_0407
    Opublikowano

    Katarzyna87

    hehe śmieszna nazwa :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    smaczny śmietniczek :)
  • 0
    img_20160310_110707
    Opublikowano

    Hanna5

    smaczny ten śmietnik
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczne danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !